ဒညင္းသီးကို အဆိပ္ထုတ္မယ္ . . .
တေန႔ကေတာ့ ၾကက္ဥဘိန္းမုန္႔လုပ္နည္းတင္တယ္
ဒီေန႔ေတာ့ ရာသီစာအသီးျဖစ္တဲ့ ဒညင္းသီးအဆိပ္ထုတ္နည္းေလးတင္ေပးပါရေစ။
ဒညင္းသီးကို အေသႀကိဳက္တဲ့သူထဲမွာ က်ေနာ္လည္းပါပါတယ္ . . . ႀကိဳက္တဲ့သူေတြလည္း အရမ္းႀကိဳက္ၾကသလို ႀကိဳက္ရဲ႕သားနဲ႔လည္း အႏၱရာယ္ျဖစ္မွာဆိုးလို႔ ခါးနာလို႔ အနံျပင္းလို႔ သိပ္မစားရဲတဲ့သူေတြလည္းရိွမွာပါ။
ကိုယ္ကလည္း အရမ္းႀကိဳက္ေတာ့ အဆိပ္ထုတ္လို႔ရမယ့္နည္းမ်ိဳးစံု စမ္းၾကည့္ပါတယ္ . . တခ်ိဳ႕ေဝမ်ွသလို နာနတ္သီးထည့္ျပဳတ္ ထမင္းထည့္ျပဳတ္တာကအစ လုပ္ၾကည့္ပါတယ္ ။ ဒီနည္းကအဆင္အေျပဆံုးမို႔ ေဝမ်ွလိုက္ပါတယ္။ဘာမွလည္းမလိုပါဘူး ေရပဲလိုတာပါခင္ဗ်ာ ။
ဟုတ္ကဲ့ ပထမဆံုးဝယ္လာတဲ့ ဒညင္းသီးအစိမ္းကို ထန္းလ်က္ခဲ ႏွစ္လံုးေလာက္ပစ္ထည့္ၿပီး အခြံကြဲတဲ့အထိျပဳတ္ေပးပါ။ ျပဳတ္ၿပီးရင္ အခြံခြာ ေရလဲၿပီး ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ျပဳတ္ပါ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ဆိုရပါတယ္ ထန္းလ်က္မထည့္ပါနဲ႔ေတာ့။
ျပဳတ္ရည္ေတြေနာက္ေနပါလိမ့္ဦးမယ္ . . ဒီတစ္ေခါက္ျပဳတ္ၿပီးရင္ ဒညင္းသီးကို ႏွစ္ျခမ္းခြာၿပီး ၾကားထဲက အေစးေတြ အေဖးေတြကို စိတ္႐ွည္႐ွည္နဲ႔ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးေပးပါ။
ေရေဆးၿပီးရင္ ေရအသစ္လဲ ေနာက္တစ္ေခါက္ျပဳတ္ပါ ေရပြက္ၿပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ဆို ေနာက္တစ္ေရလဲပါ . . . ေလးငါးေခါက္ေလာက္ဆို ျပဳတ္ရင္းျပဳတ္ရင္းနဲ႔ ျပဳတ္ရည္ဟာ ေနာက္ဆံုးေဖြးလာပါလိမ့္မယ္ ေဖြးလာေလအဆိပ္နည္းေလပါ။ (ျပဳတ္ရည္ေဖြးလာတဲ့အထိ ေရလဲလဲပီးျပဳတ္ေပးပါ)
ဟုတ္ကဲ့ စားလို႔ရပါၿပီ။ စားတဲ့အခါလည္း အျခမ္းၾကားထဲက အတက္ကေလးေတြဖယ္စားေပးပါ။ ခဏခဏျပဳတ္လို႔ မမာပါဘူး ေစးေနတာပဲ။ ဆီဆားဆမ္းေပါ့။
မိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ဆို ဒညင္းသီးအရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ တစ္လံုးေလာက္စားၿပီးရင္ကို ေနာက္ရက္ခါးနာလို႔ မစားရဲဘူး။ အိမ္လည္လာရင္း ထမင္းစားေတာ့ ေကြၽးလိုက္တယ္ စားၾကည့္ ခါးနာရင္ေနာက္ရက္ လည္လာျဖတ္လို႔ေျပာလိုက္တယ္။ သံုးေလးလံုးစားတယ္ တအံတျသနဲ႔ေနာက္ရက္ ေဟ်ာင့္သားႀကီး မင္းဘယ္လိုလုပ္လဲ ငါဘာမွမျဖစ္ဘူး အရင္ဆိုစားကိုမရဲတာတဲ့။ အင္း ငါအဆိပ္ထုတ္ထားတာလို႔ နည္းလည္းေျပာလိုက္တယ္။ ဒီနည္းက မ႐ိုေသ့စကား အထြက္က်ရင္လည္း အနံကိုမရိွေတာ့တာ တကယ့္နည္းနည္းမွ နည္းနည္းေလာက္က်န္တယ္ 😁။
ေနာက္ ဒညင္းသီးကစားလို႔က်န္ရင္ ေနာက္ရက္ဆို အနားေတြေျခာက္ၿပီး မာသြားတတ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ ျပဳတ္ရည္ထဲမွာ ကုန္သေလာက္ယူစားၿပီး က်န္တာအဲျပုတ္ရည္ထဲပဲထားပါ ေနာက္ရက္စားခါနီး တပြက္ေလာက္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ ေစးၿပီးစားေကာင္းေနဆဲပါ။
ဟုတ္ကဲ့ ဒညင္းသီးႀကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ နည္းလမ္းကိုေဝမ်ွေပးတာပါ။ ဘာစားစားတန္ေဆး လြန္ေဘးေလးမို႔ ဂ႐ုတစိုက္စားရင္း လုပ္စားၾကည့္ၾကပါခင္ဗ်ာ။
ဒီေန႔ေတာ့ ရာသီစာအသီးျဖစ္တဲ့ ဒညင္းသီးအဆိပ္ထုတ္နည္းေလးတင္ေပးပါရေစ။
ဒညင္းသီးကို အေသႀကိဳက္တဲ့သူထဲမွာ က်ေနာ္လည္းပါပါတယ္ . . . ႀကိဳက္တဲ့သူေတြလည္း အရမ္းႀကိဳက္ၾကသလို ႀကိဳက္ရဲ႕သားနဲ႔လည္း အႏၱရာယ္ျဖစ္မွာဆိုးလို႔ ခါးနာလို႔ အနံျပင္းလို႔ သိပ္မစားရဲတဲ့သူေတြလည္းရိွမွာပါ။
ကိုယ္ကလည္း အရမ္းႀကိဳက္ေတာ့ အဆိပ္ထုတ္လို႔ရမယ့္နည္းမ်ိဳးစံု စမ္းၾကည့္ပါတယ္ . . တခ်ိဳ႕ေဝမ်ွသလို နာနတ္သီးထည့္ျပဳတ္ ထမင္းထည့္ျပဳတ္တာကအစ လုပ္ၾကည့္ပါတယ္ ။ ဒီနည္းကအဆင္အေျပဆံုးမို႔ ေဝမ်ွလိုက္ပါတယ္။ဘာမွလည္းမလိုပါဘူး ေရပဲလိုတာပါခင္ဗ်ာ ။
ဟုတ္ကဲ့ ပထမဆံုးဝယ္လာတဲ့ ဒညင္းသီးအစိမ္းကို ထန္းလ်က္ခဲ ႏွစ္လံုးေလာက္ပစ္ထည့္ၿပီး အခြံကြဲတဲ့အထိျပဳတ္ေပးပါ။ ျပဳတ္ၿပီးရင္ အခြံခြာ ေရလဲၿပီး ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ျပဳတ္ပါ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ဆိုရပါတယ္ ထန္းလ်က္မထည့္ပါနဲ႔ေတာ့။
ျပဳတ္ရည္ေတြေနာက္ေနပါလိမ့္ဦးမယ္ . . ဒီတစ္ေခါက္ျပဳတ္ၿပီးရင္ ဒညင္းသီးကို ႏွစ္ျခမ္းခြာၿပီး ၾကားထဲက အေစးေတြ အေဖးေတြကို စိတ္႐ွည္႐ွည္နဲ႔ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးေပးပါ။
ေရေဆးၿပီးရင္ ေရအသစ္လဲ ေနာက္တစ္ေခါက္ျပဳတ္ပါ ေရပြက္ၿပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ဆို ေနာက္တစ္ေရလဲပါ . . . ေလးငါးေခါက္ေလာက္ဆို ျပဳတ္ရင္းျပဳတ္ရင္းနဲ႔ ျပဳတ္ရည္ဟာ ေနာက္ဆံုးေဖြးလာပါလိမ့္မယ္ ေဖြးလာေလအဆိပ္နည္းေလပါ။ (ျပဳတ္ရည္ေဖြးလာတဲ့အထိ ေရလဲလဲပီးျပဳတ္ေပးပါ)
ဟုတ္ကဲ့ စားလို႔ရပါၿပီ။ စားတဲ့အခါလည္း အျခမ္းၾကားထဲက အတက္ကေလးေတြဖယ္စားေပးပါ။ ခဏခဏျပဳတ္လို႔ မမာပါဘူး ေစးေနတာပဲ။ ဆီဆားဆမ္းေပါ့။
မိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ဆို ဒညင္းသီးအရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ တစ္လံုးေလာက္စားၿပီးရင္ကို ေနာက္ရက္ခါးနာလို႔ မစားရဲဘူး။ အိမ္လည္လာရင္း ထမင္းစားေတာ့ ေကြၽးလိုက္တယ္ စားၾကည့္ ခါးနာရင္ေနာက္ရက္ လည္လာျဖတ္လို႔ေျပာလိုက္တယ္။ သံုးေလးလံုးစားတယ္ တအံတျသနဲ႔ေနာက္ရက္ ေဟ်ာင့္သားႀကီး မင္းဘယ္လိုလုပ္လဲ ငါဘာမွမျဖစ္ဘူး အရင္ဆိုစားကိုမရဲတာတဲ့။ အင္း ငါအဆိပ္ထုတ္ထားတာလို႔ နည္းလည္းေျပာလိုက္တယ္။ ဒီနည္းက မ႐ိုေသ့စကား အထြက္က်ရင္လည္း အနံကိုမရိွေတာ့တာ တကယ့္နည္းနည္းမွ နည္းနည္းေလာက္က်န္တယ္ 😁။
ေနာက္ ဒညင္းသီးကစားလို႔က်န္ရင္ ေနာက္ရက္ဆို အနားေတြေျခာက္ၿပီး မာသြားတတ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ ျပဳတ္ရည္ထဲမွာ ကုန္သေလာက္ယူစားၿပီး က်န္တာအဲျပုတ္ရည္ထဲပဲထားပါ ေနာက္ရက္စားခါနီး တပြက္ေလာက္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ ေစးၿပီးစားေကာင္းေနဆဲပါ။
ဟုတ္ကဲ့ ဒညင္းသီးႀကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ နည္းလမ္းကိုေဝမ်ွေပးတာပါ။ ဘာစားစားတန္ေဆး လြန္ေဘးေလးမို႔ ဂ႐ုတစိုက္စားရင္း လုပ္စားၾကည့္ၾကပါခင္ဗ်ာ။
Source from Facebook
ဒညင္းသီးကို အဆိပ္ထုတ္မယ္
Reviewed by Digital BOX
on
1:13 PM
Rating:
No comments: